Beneficis del comerç local pel teu restaurant

El comerç local és sinònim de productes de qualitat, una relació més pròxima entre proveïdor i client i, per descomptat, una bona solució per a reduir l’impacte mediambiental del sector hostaler.

 

El rol del consumidor

Durant les últimes dècades i amb el desenvolupament de les noves tecnologies i la compra a Internet, els consumidors van manifestar una tendència que, prioritzava la rapidesa a l’autèntic i artesanal. Tanmateix, això ja és història.

El nou consumidor premia la qualitat i la procedència dels productes més enllà de la facilitat de com aconseguir-los o consumir-los. D’aquesta manera, el comerç local torna a exercir un rol protagonista, oferint al sector hostaler nous beneficis per als professionals i els seus clients.

 

Aventatges del comerç local

· Ajudaràs als agricultors i ramaders de la teva zona. Comptar amb proveïdors pròxims al teu negoci estimula l’economia local, ja que els diners que es genera es queda dins de la Comunitat Autònoma.

· Oferiràs als teus clients productes de qualitat. Els ingredients arriben a les taules dels restaurants molt més frescos i amb més sabor. A més, incloure aliments de la teva Comunitat Autònoma en la carta et permetrà acostar-te més als teus clients. No t’oblidis de posar-ho en valor per a coneixement dels comensals.

· Seràs posicionat com a restaurant saludable. El nou consumidor busca una oferta gastronòmica amb productes de qualitat i que siguin beneficiosos per a la seva salut.

· Cuidaràs el medi ambient reduint les emissions. Estalviant en combustible i en transport, es minimitzen els trajectes i enviaments que han de realitzar els productes fins a arribar a les mans dels hostalers.

 

Vols saber com exprimir el teu negoci de forma sostenible?

El comerç local és una bona fórmula per a millorar els resultats del teu negoci de manera sostenible. A fi de mostrar-vos bones pràctiques d’alguns hostalers, us ensenyem exemples de com fer-ho:

El restaurant Huerta de Carabaña (@huertacarabana a Instagram) conrea i cultiva els ingredients amb els quals cuina en el seu hort particular.

El Huerto de Lucas (@el_hort_de_lucas a Instagram) és un mercat de menjar orgànic que representa l’opció de comprar de la terra a la taula.

De manera paral·lela, han sorgit projectes per a unir als petits productors amb els hostalers i fomentar el comerç local. Un exemple és AGROCHEF, un nou grup operatiu nacional que serveix d’estímul a les pràctiques sostenibles del processament d’aliments.

Vols treballar amb proveïdors locals, però no saps com contactar amb ells? Amb Harbes Market (habestmarket.com) podràs comprar directament a agricultors els productes de temporada recol·lectats fa menys de 24h.

En definitiva, els beneficis del comerç local són avantatges competitius per al teu negoci i et permetran cuidar no sols dels teus clients sinó també del planeta.

Tornarem a veure’ns amb més consells per a Ecohostelers com tu. Si t’ha agradat l’article, comparteix-lo.