Dia Mundial de l’Aigua: 6 mesures per a estalviar aigua en el teu restaurant

El consum d’aigua s’incrementarà fins a un 30% en 2030, segons les últimes previsions. El també conegut com a or blau és el recurs renovable més important, ja que el seu ús és essencial per a les nostres necessitats bàsiques i també per a l’economia, la indústria i l’agricultura, entre altres. Per tant, és fonamental no malgastar ni una gota. 

Pel Dia Mundial de l’Aigua, des de Ecohosteler volem posar en valor la importància de l’estalvi d’aigua en el teu establiment HORECA, facilitant-te una guia amb 6 mesures que t’ajudaran a cuidar el planeta i millorar l’economia del teu negoci: 

  1. Utilitza l’equipament adequat. Inverteix en electrodomèstics eficients, qualificats amb classe energètica A i procura que els teus sistemes de refrigeració siguin equips de circuit obert.
  1. Omple els electrodomèstics de rentada. Utilitza rentavaixella o rentadores, en comptes de la rentada a mà, però només quan aquests estiguin a plena càrrega.
  1. Consciència al personal i als teus clients. Et recomanem formar els teus treballadors i fer ús de cartelleria que informi i conscienciï en matèria d’estalvi d’aigua.
  1. Revisa les teves instal·lacions de manera periòdica. Mantingues en perfecte estat les aixetes, canonades per evitar pèrdues d’aigua.
  1. Instal·la cisternes per a estalviar aigua en els lavabos. Et recomanem comptar amb urinaris amb descàrrega pressuritzada i cisternes amb capacitat no superior a 6 litres.
  1. Fomenta el reciclatge en el teu establiment. El reciclatge de residus suposa un important estalvi d’aigua. En 2020 es van lliurar per a reciclar 1.490.283 tones d’envasos que va suposar un estalvi de 20,29 milions de m³ d’aigua.

El propòsit del Dia Mundial de l’Aigua és conèixer i conscienciar a la població sobre la importància que té l’aigua, un recurs fonamental i escàs per als éssers vius. En el sector HORECA, la gestió eficient d’aquest recurs és un dels aspectes clau per a desenvolupar una bona estratègia en matèria sostenible i reduir l’augment de consum d’aigua en la dècada vinent.