Recomanacions per reduir l’impacte del canvi climàtic des del teu restaurant

El Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) ha publicat aquest mes de març un nou informe sobre la situació actual del nostre planeta.

Segons l’informe, el canvi climàtic induït per l’ésser humà ha causat una pertorbació perillosa i generalitzada a la naturalesa i afectant milers de milions de vides a tot el món. Malgrat això, el Secretari General de l’ONU va afirmar que si “unim forces ara, podem evitar una catàstrofe climàtica”.

En cada sector, hi ha opcions efectives que poden reduir o minimitzar el mal pel canvi climàtic. Des de Ecohosteler, volem impulsar el rol del sector hostaler en la lluita contra el canvi climàtic fomentant les mesures sostenibles.

5 recomanacions per reduir l’impacte del canvi climàtic

  1. Realitza una correcta gestió del termòstat. Dins de les instal·lacions del teu bar o restaurant, la temperatura adequada hauria de ser 19 °C a l’hivern i 25 °C a l’estiu. Segons diversos estudis, 1 °C de diferència suposa un estalvi del 8%.
  2. Instal·la interruptors i sistema de detecció de presència. Zonificar la il·luminació del teu restaurant de manera automàtica et permetrà eliminar consums innecessaris. D’aquesta manera, estaràs estalviant energia i reduiràs les teves factures.
  3. Utilitza electrodomèstics d’alta eficiència energètica. Pots reduir el consum del teu negoci fins a un 55%. En consumir menys energia, estaràs ajudant a preservar altres recursos naturals que són utilitzats per a produir electricitat i veuràs reduïda també les teves factures.
  4. Controla el desaprofitament alimentari. Segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), el 8% de les emissions de gasos d’efectes d’hivernacle procedeix del menjar que tirem. Per prevenir el desaprofitament, et recomanem realitzar una correcta previsió dels aliments, convertir els residus en recursos amb la cuina d’aprofitament i gestionar els excedents de les teves elaboracions.
  5. Gestiona de manera correcta els residus que generis. Un correcte reciclatge suposa importants estalvis d’aigua, energia i emissions a més de reduir l’extracció de matèries primeres verges. Incorpora els diferents contenidors en el teu restaurant per poder realitzar una correcta separació dels diferents residus que generis i assegurar així que després es puguin reciclar.

Segons l’IPCC: hi ha temps per a actuar i evitar impactes majors, però és molt curt. Per això, cal incrementar l’ambició per detenir l’escalfament i fer que les emissions dels gasos d’efecte d’hivernacle comencin a descendir Suma’t al moviment sostenible i comença a construir un futur millor!